2021年10月26日 食の見聞録を更新しました。NEW
2021年10月26日 松本さん(D2)の論文 “Quality improvement of pizza crust for chilled transport and storage: Effect of pre-baking on the physical strength and texture” がTransactions of the Japan Society of Refrigerating and Air Conditioning Engineersに掲載されました。NEW
2021年10月26日 三ヶ尻さん(修士修了生)の論文“Glass transition behavior of carnosine and its impact as a protectant on freeze-dried lactic acid bacteria”がFood Biophysicsに掲載されました。NEW
2021年10月01日 三年生が研究室配属しました。
2021年09月06日 食の見聞録を更新しました。
2021年07月30日 研究内容を更新しました。
2021年07月19日 食の見聞録を更新しました。
2021年07月19日 インタビューへのリンクを掲載しました。
2021年06月30日 Alvino Granadosさん(Postdoctoral Researcher)の論文“Effect of cellulose content on the water sorption, glass transition, mechanical relaxation and caking properties of freeze-dried carbohydrate blend and food powders”がLWT Food Science and Technologyに掲載されました。
2021年06月30日 曽我部さん(D2)の論文“Effect of polymer additions on the physical properties of freeze-dried soup solid”がJournal of Food Science and Technologyに掲載されました。
2021年06月09日 研究内容を更新しました。
2021年06月09日 住田さん(2021年3月修士修了)の論文
“A novel dextrin produced by the enzymatic reaction of 6-α-glucosyltransferase Ⅱ: Practical advantages of the novel dextrin as a food modifier”が Bioscience, Biotechnology, and Biochemistryに掲載されました。
2021年05月24日 食の見聞録を更新しました。
2021年05月11日 食の見聞録を更新しました。
2021年05月11日 山本さん(2021年3月修士修了)の論文“Optimum physical properties of fruit puree for freeze-drying: Effect of pulp content on freeze-concentrated glass transition temperature and yield stress of mango puree”がJournal of Food Engineeringに掲載されました。
2021年04月27日 研究内容食の見聞録を更新しました。
2021年03月15日 曽我部さん(D2)の論文“Physical and structural characteristics of starch-based and conventional cookies: water sorption, mechanical glass transition, and texture properties of their crust and crumb”がJournal of Texture Studiesに掲載されました。